• Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 1. oktober 2019, Kl. 10:00 til kl. 12:30

Kirsten og Egon Nielsen fortæller om deres spændende tid i Afrika.

Del 1: Herrens mark i Sierra Leone
Kirsten og Egon Nielsen, Dall, blev udsendt af Sudanmissionen til Sierra Leone i 1986. Opgaven var pionerarbejde og sundhedsarbejde i et landdistrikt med afsæt i firkløveret: 1) lokal kirke, 2) missionsselskab, 3) lokale myndigheder og 4) lokalbefolkning. Vi blev bekendt med kulturrelaterede udfordringer og meget ringe sundhedsmæssige forhold, hvilket begrundes i landets status som måske verdens fattigste. Personlige relationer og samarbejde på tværs udgjorde forudsætningen for vellykket arbejde.

Del 2: Freds- og Forsonings arbejde i Sierra Leone
Egon Nielsen arbejdede i 6 år i Sierra Leone i kirkens Freds- og Forsoningsarbejde i Sierra Leone. Den røde tråd i Forsoningsarbejdet var genopretning af gode relationer i befolkningen og blandt enkeltpersoner undervejs og i kølvandet på en borgerkrig, hvor ødelæggelse af mennesker fremfor det materielle havde højeste prioritet. Hvor ven og fjende er den samme person har Kristendommen et særligt budskab, og kirkens opgave var at forkynde fred og udvirke forsoning gennem længere forløb i næstekærlig atmosfære.

Kirsten og Egon Nielsen, Skovhuset, Skråvej.