Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

I en kælder sort som kul

NOV
15

I en kælder sort som kul


Dato Tirsdag d. 15. november 2022, kl. 19:00
Sted Godthåb Sognegård, Sportvænget 5, 9230 Svenstrup J
Medvirkende
Jens Christian Meldgaard
I en kælder sort som kul

Livet former sig ikke altid, som man gerne vil det. Med den brede pensel har jeg haft et fantastisk godt og også et rigt liv på gode oplevelser. Tre gange har jeg dog været i et livsmørke. Tre gange har jeg mødt depressionens dramatiske mørke. Det begyndte med en mental træthed. Det fortsatte med et livsmørke, hvor ikke en gang en morgensyngende fugl på en nyudsprungen bøgegren kunne vække glæde i mig. Værst var beslutningen om, jeg ville dø. Heldigvis blev sindsstemningen ikke til virkelighed.

Ved sogneaftenen vil jeg fortælle om depressionens mørke. Mine fortællinger om mig selv i depressionen er dog ikke mørk og dystert. Der er så meget håb i min fortælling. Jeg er stadig på antidepressiv medicin.

Hvorfor er der mange, der ikke synes, de vil være afhængig af disse medikamenter?

Selv er jeg også diabetiker og får derfor tilført insulin. Ingen vil dog foreslå, jeg ikke skal være afhængig af det medikament. Situationen er den samme. Men medikamenter til at hæve humøret, skal man ikke bruge. Det må være en viljessag, hvis man vil være glad. Så enkel er det bare ikke. Jeg har ikke mærket depressionens mørke siden sidste gang for godt 20 år siden nu.

Med glæde vil jeg fortælle personligt om mit sygdomsforløb. Især vil jeg fortælle om, hvordan jeg er blevet hjulpet.

Jeg har stor erfaring med at fortælle om sygdommen. Også selv om du ikke har depressionen inde på livet, måske kender du heller ingen, der er i depressionens mørke. 

Alligevel vil jeg opfordre dig til at være med. Selv helt almindelig glade og tilfredse mennesker kan blive ramt af denne livstruende sygdom.

Jens Chr. Meldgaard

Tidligere forstander Vesterbølle Efterskole

Tidligere sognepræst i Vadum

Nu pensionist og boende i Godthaab